Чи можуть держслужбовці отримати незахищений електронний цифровий підпис


◦ Бюджетна сфера
10.09.2021

Працівники державних органів влади та державних установ можуть отримати удосконалений електронний підпис у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС на незахищеному носії (в т. ч. для внутрішнього використання) винятково як фізична особа, без зазначення ідентифікаційних даних відповідної державної установи в сертифікаті відкритого ключа.

Пунктом 4 Порядку використання електронних довірчих послуг в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях державної форми власності, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 р. № 749, визначено, що державні установи та їх працівники для засвідчення чинності відкритого ключа використовують лише кваліфіковані сертифікати відкритих ключів.

Підписувачі — представники державної установи використовують виключно кваліфіковані сертифікати відкритих ключів підписувачів — представників державної установи та захищені носії особистих ключів.

Інші працівники державної установи для підготовки, погодження та підписання проєктів електронних документів використовують кваліфіковані сертифікати відкритих ключів підписувачів — представників державної установи або особисті кваліфіковані сертифікати відкритих ключів, в яких не зазначаються ідентифікаційні дані відповідних державних установ.

 

Джерело: роз’яснення ДПС із категорії 301.02
розділу «Запитання – відповіді» з Бази знань «ЗІР»

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП