Нагадування від ПФУ страхувальникам, які мають заброньованих працівників


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
◦ Звітність
554

12.07.2024

 Згідно з постановою Кабінету Міністрів України “Деякі питання бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану” від 05.06.2024 р. № 650 (далі — Постанова) страхувальники повинні подавати засобами порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (далі — вебпортал) інформацію про прийняття працівника на роботу, переміщення його з одного структурного підрозділу до іншого або переведення на іншу постійну посаду або роботу, звільнення, поновлення на роботі, тимчасове припинення / відновлення дії трудового договору. Вказані дані повинні надаватися не пізніше наступного дня за датою події.

Звертаємо увагу, що у зв’язку з впровадженням функціоналу вебпорталу до 15.07.2024 р. необхідно подати інформацію про рух обліку працівників, що мають бронювання, за попередній період з моменту опублікування Постанови в “Урядовому курʼєрі” (08.06.2024 р.).

Під час формування звітності відповідальній особі страхувальника необхідно особливу увагу зосередити на заповненні необов’язкових полів, особливо по батькові працівника. Такі поля повинні бути заповнені відповідно до даних належних документів особи, зокрема, паспорта. Це дозволить уникнути невідповідної зміни інформації реєстру застрахованих осіб.

Нагадуємо, що для подання відомостей через кабінет страхувальника використовується пункт меню “Комунікації з ПФУ” – “Відомості про трудові відносини (оперативне подання інформації)” / “Повідомлення про зміни в трудових відносинах”.

Також звертаємо увагу, що під час заповнення звіту необхідно вказати порядковий номер місця трудових відносин — унікальний номер підприємства (установи), однаковий для всіх записів паперового документа про трудові відносини по одному підприємству (установі), незалежно від зміни назви організації, що відбувалися в період перебування застрахованої особи у трудових відносинах з цим підприємством (установою). Тобто цей параметр є порядковим номером місця роботи особи відповідно до документів про облік трудового стажу, наприклад, трудової книжки, і під час подальшого подання такої звітності страхувальником у конкретного працівника не змінюється.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП