З 1 грудня максимальний розмір допомоги по безробіттю зріс до 8408 грн


02.12.2019


Київський міський центр зайнятості інформує, що з 1 грудня відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» підвищився один з ключових соціальних стандартів — прожитковий мінімум. Саме від його розміру залежать соціальні та трудові виплати, зокрема розмір максимальної допомоги по безробіттю.

З 1 грудня прожитковий мінімум на одну особу для працездатних осіб становить 2102 грн (до 1 грудня — 2007 грн). Це означає, що отримувачі максимального розміру допомоги по безробіттю (яка обчислюється у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи) з 1 грудня одержуватимуть 8408 грн за місяць (4 прожиткових мінімуми).

Розмір мінімальної допомоги по безробіттю залишиться без змін. Для осіб, зазначених у частині другій ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (застраховані особи, визнані в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування мають страховий стаж менше шести місяців або звільнені з останнього місця роботи з підстав, передбачених ст. 37, п. 4, 7 і 8 ст. 40, ст. 41 і 45 КЗпП, а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами, особи, зазначені в частині другій ст. 6 цього Закону, особи, вказані в абзаці третьому частини четвертої ст. 7 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб») він становить 610 грн.

Особи, зазначені в частині першій ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» (у разі настання перерви страхового стажу з поважних причин, якщо особа протягом місяця після закінчення цієї перерви зареєструвалась в установленому порядку в державній службі зайнятості як безробітна. Поважними причинами є: навчання в закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, клінічній ординатурі, асистентурі-стажуванні, аспірантурі, докторантурі з денною або дуальною формою здобуття освіти; строкова військова служба; здійснення догляду непрацюючою працездатною особою за особою з інвалідністю I групи або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, а також за пенсіонером, який за експертним медичним висновком потребує постійного стороннього догляду; періоди зайнятості на тимчасово окупованій території України чи в районах проведення антитерористичної операції та здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, що за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування не підтверджуються сплатою єдиного внеску), отримуватимуть, як і раніше, допомогу в розмірі 1630 грн.  

 

За інформацією Київського міського центру зайнятості

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП