На офіційному вебпорталі Верховної Ради оприлюднено законопроєкт № 11488 щодо змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення безперервності страхового стажу особи, поновленої на роботі після незаконного звільнення.

У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться про те, що на рівні Закону не визначено про безперервність страхового стажу особи у разі поновлення на роботі після незаконного звільнення. Така законодавча невизначеність призводить до порушення прав осіб, які мають право на пенсійне забезпечення, оскільки доводиться в судовому порядку доводити зарахування стажу роботи після незаконного звільшення.

Тож законопроєктом № 11488 пропонується внести зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», Закону України «Про пенсійне забезпечення». Ними передбачається встановити, що до стажу роботи зараховується період, протягом якого особу було звільнено за місцем роботи, а потім поновлено на підставі рішення суду, яким визнано таке звільнення незаконним.