Чи потрібно оновлювати відомості про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юрособи


◦ Зміни в законодавстві
154

26.08.2024

Законодавство, що регламентує користування тепловою енергією – Е-Инжиниринг  Ко
З 01.09.2024 р. набирає чинності Порядок повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб'єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи, затверджений наказом Мінюсту від 12.07.2023 р. № 2542/5.

Цей Порядок визначає процедуру повідомлення Міністерства юстиції України як держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу (далі — СПФМ) в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в Єдиному державному реєстрі відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи.

Тобто йдеться про подання й реагування на інформацію про невідповідність даних між Єдиним державним реєстром і фактичними даними, виявленими СПФМ в ході перевірок юридичних осіб тощо.
 

Якщо підприємство впевнене, що раніше заявлена ним інформація про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи є достовірною, немає потреби оновлювати її. Якщо ж самостійно її перевірили та виявили розбіжності, слід відкоригувати в держреєстратора.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП