Чи потрібно повідомляти ПФУ про виплату коштів застрахованим особам


◦ Соціальне страхування
172

07.05.2024


Страхувальник, який за заявою-розрахунком отримав від Пенсійного фонду України кошти для здійснення страхових виплат працівникам, повинен протягом місяця з дня проведення відповідних виплат повідомити про це Пенсійний фонд України.

Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можна сформувати в електронному кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України натиснувши кнопку «Створити повідомлення» в екранній формі заяви-розрахунку, яка набула статусу «Оплачено». Основна частина реквізитів повідомлення заповниться автоматично, дублюючи інформацію із заяви-розрахунку. Ручне введення передбачено для даних щодо виплати: дати виплати та суми, виплаченої за кошти ПФУ.

Якщо сума в повідомленні по всіх листках непрацездатності дорівнює профінансованій сумі, то після збереження, підписання та відправлення повідомлення до Пенсійного фонду йому автоматично буде присвоєно статус «Прийнято». У разі розбіжності суми повідомлення потрапить на опрацювання спеціалістам ПФУ. Переглянути вже відправлені повідомлення можна в кабінеті страхувальника на вебпорталі Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/  в розділі меню «Повідомлення про виплату коштів застрахованим особам». 

Покроковий алгоритм див. тут.

Слід зазначити, що в разі відсутності від страхувальника інформації про виплати застрахованим особам протягом трьох місяців з дня здійснення фінансування, відповідним підрозділом Пенсійного фонду буде проведено перевірку використання страхувальником коштів ПФУ.


Головне управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області

 

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП