Чому не вдається забронювати працівника через «Дію»: роз'яснення Мінцифри


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
99

23.07.2024

Забронювати фахівців через «Дію» вдається не всім. У Міністерстві цифрової трансформації відповіли на найпоширеніші запитання від роботодавців, які не можуть забронювати фахівців. Про це пише Finance.ua.

Виявляється, що не всі баги — на стороні Мінцифри чи «Дії». І, до речі, функції анулювання бронювання наразі не передбачено.

  1. Чому в «Дії» відображається некоректно кількість фахівців? Це питання до Пенсійного фонду — ця інформація береться саме звідти. Також варто перевірити реєстр «Оберіг».
  2. Чому не відображаються дані нещодавно найманих фахівців? Дані про нових співробітників на порталі Пенсійного фонду оновлюються не відразу. Для цього потрібно дві доби. Щоб таких ситуацій не було, ПФУ треба повідомляти про зміни у штаті відразу після наймання чи звільнення фахівця.
  3. Якщо працівник має бронювання в іншій компанії, що робити? Найімовірніше, тут помилки припустилися працівники ТЦК, помилившись в УДРПОУ.
  4. Якщо працівник уже в процесі оформлення бронювання класичним шляхом, чи можна його забронювати через «Дію»? Так, якщо по офлайн-процедурі ще не було прийнято рішення. А незабаром айтори е-бронювання обіцяють зробити опцію для бронювання власників та бенефіціарів компаній.

У Мінцифри обіцяють, що згодом перелік компаній, яким буде доступне е-бронювання, розширюватимуть. Наразі сервіс доступний для критичних підприємств та компаній, що забезпечують військо.

За тиждень через «Дію» було заброньовано 34 тисячі працівників.

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП