Депутати не підтримали законопроєкт щодо виїзду чоловіків за кордон


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
17.11.2022

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянув законопроєкт № 8029 про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки ЗСУ.

Законопроєкт передбачає дозвіл військовозобов’язаним громадянам в умовах воєнного стану виїжджати за кордон (зокрема, на роботу) на умовах гарантованої фінансової підтримки ЗСУ. 
 

Народні депутати України – члени Комітету виступили проти запропонованої законодавчої норми, спираючись на ст. 17 Конституції України, відповідно до якої захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього українського народу.

Голова підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Анатолій Остапенко зазначив, що Адміністрація Державної прикордонної служби, Міністерство оборони України, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Національна поліція України, Служба безпеки України не підтримують вищевказаний законопроєкт. 

«Цим законопроєктом ми створимо зайву напругу в суспільстві і зайву дискримінацію», – вважає членкиня Комітету Тетяна Циба. 

Комітет рекомендував головному Комітету з опрацювання законопроєкту – Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва – рекомендувати Верховній Раді України відхилити зазначений проєкт акта.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП