Для генпідрядників, архітекторів та інженерів буде введена кримінальна відповідальність


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
08.02.2022

Один із ключових законопроєктів реформи містобудування запроваджує посилену відповідальність для генпідрядника, архітектора та інженера проєкту. Відтак за надбудову ще кількох поверхів, які не були задекларовані перед початком будівельних робіт, забудовники та інші відповідні учасники цього процесу можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

«В основі реформи містобудування та контролю лежать дві фундаментальні речі. Це, в певному сенсі, — лібералізація прав девелоперів. Вона дозволить стимулювати будівництво та розвиток цивілізованого бізнесу. На іншій чаші терезів — криміналізація та посилення адміністративної відповідальності за порушення. Немає іншої історичної пам’яті, якщо не буде покарання. Тож тут ми займатимемо дуже жорстку позицію», — наголосив Олексій Чернишов.

Зазначимо, у вересні 2021 р. було ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) і створено новий цифровізований орган із відмінною структурою, повноваженнями та принципами роботи — Державну інспекцію архітектури та містобудування (ДІАМ).

«У нас є три запобіжники або страховки — це нові люди, які розділяють цивілізовані принципи роботи, нова структура, побудована на цифровій системі, яка унеможливлює прояв корупції, а також постійна робота з антикорупційними органами», — наголосив очільник Мінрегіону.

Нагадаємо, раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що реформа містобудування — на фінішній прямій. Звернення замовників будівництва опрацьовуються протягом 24 годин.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП