Додаткові роз'яснення Держстату щодо заповнення форм № 1-ПВ (місячна) та № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці" в умовах воєнного стану


◦ Звітність
◦ Статистична звітність
08.12.2022

Відповідно до окремих статей Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи. Призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин.

Держстат пропонує інформацію щодо кількості працівників, стосовно яких призупинено дію трудового договору, у формах:

  • № 1-ПВ (місячна) до рядка 1040 "Середньооблікова кількість штатних працівників" не включати;
  • № 1-ПВ (квартальна) відображати лише в рядку 3070 "Облікова кількість штатних працівників на кінець звітного періоду". За аналогією з працівниками, які перебувають у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною, не слід їх відображати в показниках щодо руху кадрів та робочого часу.

Здійснення нарахувань працівникам, щодо яких призупинено дію трудового договору, не передбачено, а лише ведення обліку в частині визначення і фіксації сум заробітної плати та компенсаційних виплат, які були б належні працівникові, якщо такого призупинення не було б. Тобто у формі № 1-ПВ (місячна) така інформація не відображається.

Водночас у разі, якщо підприємство здійснило нарахування працівникам, щодо яких призупинено дію трудового договору, наприклад, у зв’язку зі звільненням, у формі № 1-ПВ (місячна) такі нарахування слід відображати лише в рядку 1020 "Фонд оплати праці усіх працівників".

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП