Як і коли проводиться стажування


◦ Трудовi вiдносини
◦ Навчання. Практика. Стажування
09.11.2023

Право проходити стажування за професією (спеціальністю) на підприємствах всіх форм власності, виду діяльності та господарювання, у вільний від навчання час мають студенти вищих та учні професійно-технічних навчальних закладів, що здобули професію (кваліфікацію) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник», «молодший спеціаліст», «бакалавр», «спеціаліст» та продовжують навчатися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, за якою здобувається освіта. Запис про проходження стажування роботодавець вносить до трудової книжки.

Іншим випадком, коли чинним законодавством передбачається можливість стажування особи, є випадок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних.

У всіх інших випадках роботодавець зобов’язаний оформити працівника на роботу відповідно до вимог статті 24 КЗпП України з урахуванням вимог статті 2 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

З метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається, під час укладення трудового договору за угодою сторін може бути встановлено випробування. Відповідно до статті 26 КЗпП України умова про випробування має бути вказана в наказі (розпорядженні) про прийняття працівника на роботу. В період випробування на працівника поширюються всі вимоги законодавства про працю.


Джерело: Східне міжрегіональне управління Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП