Як отримати 8000 грн: роз’яснення Мінекономіки


◦ Карантин
17.12.2020

Розмір допомоги на оздоровлення |Пресслужба Мінекономіки інформує, що під час прямого ефіру на телеканалі «1+1» 17 грудня міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко поінформував про додатковий ресурс — інформаційну сторінку щодо програм підтримки бізнесу під час карантину. Портал запущено Мінекономіки та Офісом розвитку МСП — з ним можна ознайомитися за посиланням  https://sme.gov.ua/covid19/.

На сайті розміщено покрокові інструкції, як скористатися новими програмами, а також актуальна інформація про заходи підтримки.

Сторінка також доповнена окремим функціоналом для онлайн-звернень і отримання кваліфікованих роз'яснень. 

«Уся інформація про три програми є на спеціальному інформаційному порталі. Якщо для когось недостатньо інформації, то можна поставити запитання в електронній формі. Крім того, є онлайн-чат на порталі “Дія”, — зазначив Ігор Петрашко.

Окремо міністр звернув увагу на кілька важливих нюансів програм підтримки та пояснив деталі на прикладах. «Щодо програми підтримки «Допомога працівникам і ФОП. 8000 грн». Якщо ФОП має 10 найманих працівників, то всі його 10 найманих працівників + ФОП отримують компенсацію у 8 тисяч гривень. Це досить достойна допомога з нашої точки зору на закриття локдауну», — зазначив міністр.

Зокрема, сума у 8 тисяч гривень надаватиметься тим ФОПам, діяльність яких зазначена в переліку КВЕДів. Разом з тим роботодавці, які не увійшли до основного переліку, можуть скористатися програмою «Допомога роботодавцям до 8000 грн».

«Там, де КВЕДи не в локдауні, але підприємство постраждало, документи має подати роботодавець. Якщо працівник отримує 16 тисяч гривень, то компенсація може бути 8 тисяч гривень — максимально. Знову ж таки ця програма не стосується ФОПів», — пояснив міністр.

Більше інформації у відео:  https://www.youtube.com/watch?v=BDGJ_kCsKYs&feature=youtu.be

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП