Чи виплачується компенсація за невикористану відпустку мобілізованим працівникам


◦ Час відпочинку
◦ Відпустки
◦ Оплата праці
◦ Індексація і компенсація
◦ Військовий облік. Військова служба
2262

20.02.2024


Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань» від 22.12.2023 р. № 3494-IX працівникам, призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом, за їх бажанням та на підставі заяви виплачується грошова компенсація за всі невикористані ними дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи (ст. 24 Закону України «Про відпустки»).

Відповідна заява подається працівником не пізніше останнього дня місяця, в якому працівник був увільнений від роботи у зв’язку з призовом на військову службу. Компенсуються всі дні невикористаних відпусток, накопичені на дату початку служби. Зароблені дні щорічної відпустки визначають пропорційно до відпрацьованого періоду, за який працівник не відгуляв відпустку. Відпустка «на дітей» компенсується в повному обсязі.

Не компенсується відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, додаткова відпустка у зв’язку з навчанням, творча відпустка, «чорнобильська» відпустка,  додаткова відпустка учасникам бойових дій, відпустка при народженні дитини.


Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП