Як застрахованим особам отримати допомогу з місцевого бюджету


◦ Офіційні роз’яснення
29.04.2021

Розмір допомоги на оздоровлення |Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України роз’яснило, як застрахованим особам отримати допомогу за Законом «про 8 тисяч» з місцевого бюджету.

Потрібно подавати окреме звернення для отримання допомоги від місцевих органів влади чи достатньо заяви через «Дію»?

Окрім допомоги з Держбюджету (8000 грн), підприємці та наймані працівники можуть отримати додаткову допомогу з місцевого бюджету регіону, в разі потрапляння його до «червоної» зони. Рішення про призначення цієї допомоги та її розмір приймають органи місцевого самоврядування. Детальну інформацію про таке рішення можна отримати безпосередньо в органів місцевого самоврядування регіону, в якому здійснюється діяльність.

Для отримання коштів від місцевих органів влади буде достатньо реєстрації в додатку «Дія». Окрему заяву про надання цієї допомоги подавати не потрібно.

Міністерство цифрової трансформації України у 10-денний строк після закінчення строку подання заяв формує та передає обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям, відповідним органам місцевого самоврядування, на території яких запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для прийняття рішення щодо надання допомоги за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

Місцеві органи влади, керуючись наданою інформацією, складають власні списки тих, хто отримає допомогу з місцевих бюджетів. Вона надаватиметься з бюджету такої місцевої ради у встановленому нею розмірі.

З детальними інструкціями щодо подання заяви через портал або застосунок «Дія» можна ознайомитись за посиланням https://bit.ly/3gAET6p, https://bit.ly/32KYGrL.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП