Кабмін затвердив новий порядок надання послуг центрами зайнятості


◦ Соціальне страхування
◦ Соціальна допомога по безробіттю
21.03.2023

Уряд продовжує вдосконалювати роботу центрів зайнятості, запроваджуючи новітні європейські практики. З цією метою було затверджено новий Порядок надання соціальних послуг суб’єктам ринку праці кар’єрними радниками, спеціалізованими кар’єрними радниками, консультантами по роботі з роботодавцями. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів України 17 березня 2023 року.

У Міністерстві економіки пояснюють, що новий підхід до працевлаштування розроблено з урахуванням кращого європейського досвіду щодо впровадження моделі надання клієнтоорієнтованих послуг центрами зайнятості. Послуги будуть надаватись із застосуванням підходу «кейс-менеджменту» – залежно від типу, потреб, можливостей та особливостей клієнта. 

Впровадження посади кар'єрного радника та спеціалізованого кар'єрного радника дозволить підвищити адресність соціальних послуг, розширити спектр взаємодії з безробітним населенням з урахуванням ïx індивідуальних характеристик та потенціалу до працевлаштування.

«Головне завдання кар’єрного радника полягає в індивідуальному супроводі людини до її працевлаштування, у пошуку роботи та плануванні кар’єри. Важливим сьогодні і після перемоги завданням Державної служби зайнятості є інтеграція у ринок праці та підприємництво ветеранів, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю. Скориставшись послугами кар’єрних радників, ці шукачі роботи та майбутні підприємці зможуть отримувати ваучери для проходження освітніх курсів з перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності в Україні», – пояснила заступник міністра економіки України Тетяна Бережна. 

Також у новому Порядку було затверджено функціональний розподіл між різними категоріями працівників центрів зайнятості для забезпечення процесу надання якісних послуг. Цей документ визначає перелік соціальних послуг, які надаватимуться суб’єктам ринку праці, а також передбачається пріоритетність надання таких послуг в електронній формі.

Також документ затверджує проведення Державним центром зайнятості моніторингу результатів діяльності центрів зайнятості, ефективності їх роботи та оприлюднення відповідних результатів, зокрема на власному офіційному вебсайті.


Джерело: Урядовий портал 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП