Мінекономіки планує оновити форму повідомлення про прийняття працівника


◦ Трудовi вiдносини
◦ Прийняття на роботу
482

14.05.2024


На сайті СПО об’єднань профспілок України розміщено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо цифровізації процесів у Державній службі зайнятості та удосконалення її діяльності». Розробник документа — Мінекономіки.

Зміни до постанови КМУ «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу / укладення гіг-контракту» від 17.06.2015 № 413 уточнюють, що повідомлення про прийняття працівника на роботу або укладення гіг-контракту подають включно до дати початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та / або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті та / або особою на підставі цивільно-правового договору. Таке повідомлення подаватимуть з ознакою «початкове».

«Скасовуюче» повідомлення протягом 3 робочих днів подаватимуть, якщо особа, яку зазначили в повідомленні, не приступила до роботи, а також якщо виявили помилки в «початковому» повідомленні.

Форму повідомлення планують доповнити такими рядками:

  • код класифікатора професій;
  • професійна назва роботи;
  • посада;
  • нове робоче місце;
  • особа з інвалідністю;
  • група інвалідності.

Повідомлення з ознакою «початкове» подаватиметься до дати (включно) початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті та/або до початку виконання робіт (надання послуг) особою на підставі цивільно-правового договору.

Повідомлення з ознакою «скасовуюче» подаватиметься у разі, якщо працівник/особа щодо якої подано повідомлення, не став/не стала до роботи/виконання робіт протягом 3 робочих днів з дати початку роботи/початку виконання робіт (надання послуг), зазначеної у повідомленні з ознакою «початкове», а також у разі виявлення помилок у даних, зазначених у повідомленні.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП