Мінфін змінив критерії визначення критично важливих підприємств з метою бронювання


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
◦ Зміни в законодавстві
436

19.08.2024

Мінфін наказом від 30.07.2024 р. № 373 затвердив зміни до Критеріїв, за якими Міністерство фінансів України визначає підприємства, установи й організації, які мають важливе значення для національної економіки.

Зокрема, змінено абзаци третій, четвертий і п'ятий Критеріїв (ними прописані перелік послуг та робіт, якими мають займатися підприємства). 

З дати набрання чинності змінами бронювати працівників зможуть суб'єкти аудиторської діяльності, які надають послуги з обов'язкового аудиту фінансової звітності за договорами з підприємствами, що становлять суспільний інтерес, та/або з підприємствами, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, відповідно до переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 р. № 83

З цього пункту виключено підприємства, які фактично надають послуги з обов'язкового аудиту фінансової звітності або виконують інші обов'язкові завдання за договорами з підприємствами, що становлять суспільний інтерес.

При цьому буде змінено критерії щодо підприємств, які виконують роботи для Мінфіну.

Зокрема, деталізовано два критерії:

  • виконання робіт та надання юридичних, консультаційних, агентських та інших послуг для Мінфіну на підставі договорів (угод, меморандумів, контрактів), укладених на строк не менше шести місяців, з питань управління об'єктами державної власності, реалізації державної боргової політики, урегулювання спорів, розгляду справ, пов'язаних із виконанням державних боргових зобов'язань України;
  • надання юридичних або аудиторських послуг, які забезпечують потреби підприємств, установ, організацій, які перебувають у сфері управління Мінфіну або щодо яких Мінфін здійснює функції з управління корпоративними правами, що належать державі у їхніх статутних капіталах, чи здійснює контроль за їхньою діяльністю, у разі якщо відсутність таких послуг призведе до порушення стабільного функціонування таких підприємств, установ, організацій, що підтверджується листом відповідного підприємства, установи, організації.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП