НБУ посилює вимоги до інформування про банківські послуги


◦ Зміни в законодавстві
07.11.2023

Національний банк України постановою від 18.10.2023 р. № 129 вніс зміни до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг, затвердженого постановою від 28.11.2019 р. № 141.

Якщо коротко — дрібного шрифту не має бути, про наслідки користування послугами слід попереджати постійно.

Зокрема, банк під час інформування клієнта на власному вебсайті про послугу з надання споживчого кредиту або залучення банківського вкладу (депозиту) забезпечує розміщення попереджень про можливі наслідки для клієнта в разі користування цією банківською послугою або невиконання ним обов’язків згідно з договором про надання цієї банківської послуги на кожній вебсторінці веб-сайту з інформацією про таку послугу та умови її надання у вигляді текстового блоку (абзаців), наступного (наступних) за умовами послуги.

Розміщення попереджень на вебсторінці, окремій від вебсторінки з відомостями про умови надання відповідної банківської послуги, включаючи вебсторінки з новинами, контактною та іншою інформацією про банк як юридичну особу, у нижній статичній частині вебсторінки вебсайту (футері), в окремому документі (файлі), включно з тим, що додається до вебсторінки з інформацією про послугу, а також на інших вебсторінках і в документах (файлах), які напряму та безпосередньо не стосуються відповідної банківської послуги, не є виконанням вищезгаданої вимоги.

Кожна з істотних характеристик банківської послуги, визначених нормативно-правовими актами Національного банку, викладається в основному тексті реклами або вебсторінки вебсайту однаковими гарнітурою, кольором і розміром шрифту незалежно від форми її подання (текст, зображення, елемент зображення).

Гарнітура, колір і розмір шрифту істотних характеристик банківської послуги повинні бути ідентичними гарнітурі, кольору та розміру шрифту, якими на рекламному макеті або на відповідній вебсторінці викладені процентні ставки, будь-які дані, що стосуються витрат споживача за споживчим кредитом або доходу споживача за послугою залучення банківського вкладу (депозиту), а також іншу інформацію про банківську послугу, яку розміщено в межах основного тексту.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП