Плануються нові зміни в трудовому законодавстві: підготовлений законопроєкт


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
01.09.2022

На сайті СПО об'єднань профспілок було оприлюднено текст проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливстей трудових відносин (служби) у період дії воєнного стану".

Він передбачає внесення змін у трудове законодавство, зокрема, до Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Зокрема, у законопроєкті прописано порядок звільнення працівників у разі перебування підприємств, організацій, державного органу, органу місцевого самоврядування та їх структурних підрозділів у районах проведення воєнних (бойових) дій або в тимчасовій окупації, оточенні. Уточнюється порядок проведення остаточного розрахунку в разі звільнення працівника.

Також плануються зміни і в частині обміну документами між працівником та роботодавцем, організації кадрового діловодства тощо.

Мають відкоригувати і положення щодо призупинення дії трудового договору. Зокрема, передбачається призупинення не лише дії трудового договору, а й призупинення проходження служби. При цьому визначено чіткий механізм такого призупинення.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП