Поскаржитись на роботодавця можна через смартфон


12.11.2019


Якщо роботодавець порушує права працівника, останній має право поскаржитися на нього не лише на кухні колегам, а й через мобільний додаток безпосередньо до податкового органу.

Як інформує Головне управління ДПС в Одеській області, наймані працівники можуть повідомити про факти порушення роботодавцем законодавства про працю, скориставшись мобільним додатком Legal Work. Цей сервіс дає можливість шляхом використання мобільного телефону направити в орган податкової служби інформацію про виплату заробітної плати в «конвертах» або використання найманої праці без укладення трудового договору.

Отримання заробітної плати в «конверті» позбавляє працівника державних соціальних гарантій, негативно впливає на розмір пенсії в майбутньому.

Фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також без утримання податків є порушенням законодавства про працю та норм Податкового кодексу України.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП