Працівник був сумісником, а стає основним працівником: чи потрібно подавати повідомлення про прийняття на роботу?


◦ Трудовi вiдносини
◦ Заміна відсутнього працівника
◦ Сумісництво. Суміщення
◦ Звітність
◦ Податкова звітність
◦ Повідомлення про прийнятих працівників
04.07.2022

У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що роботодавці, юридичні або фізичні особи підприємці повинні подавати повідомлення про прийняття на роботу в разі укладання трудового договору чи контракту з найманим працівником.

Якщо працівник раніше був оформлений сумісником, а стає основним працівником, роботодавцю необхідно видати наказ про прийняття на роботу на основне місце роботи. Після оформлення наказу про прийняття на роботу потрібно сформувати повідомлення, після подання якого працівник може стати до роботи за посадою як основний працівник.

Таке повідомлення необхідно подати до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті.

Нагадаємо, постановою КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413 і від 17 квітня 2019 року № 328» від 28.12.2021 р. № 1392 з 5 січня поточного року оновлено порядок заповнення та форму повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Розширено перелік осіб, у разі оформлення відносин з якими подається повідомлення про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту, а саме:

  • працівники за укладеним трудовим договором — до початку роботи;
  • гіг-спеціалісти резидента Дія Сіті — до початку виконання робіт (надання послуг).

Таке повідомлення можна подати в електронному вигляді з використанням електронного підпису відповідальних осіб, скориставшись Електронним кабінетом, увійти до якого можна за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua.

Повідомлення разом з укладеним трудовим договором, а також оформленим наказом чи розпорядженням роботодавця є підставою для допуску працівника до роботи.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП