Продовження карантину: що нового


23.06.2020

Постановою від 17.06.2020 р. № 500 уряд вніс зміни до постанови КМУ «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» від 20.05.2020 р. № 392. 

Зокрема, карантин продовжено до 31.07.2020 р.

Тож працівники, які подавали заяви про надання їм відпусток «до закінчення карантину», і надалі перебувають у таких відпустках.

Змінено також режим роботи держорганів. Зокрема, робочий день в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування розпочинається о 8 годині, а в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України — о 10 годині.

Суб'єктам господарювання на період дії карантину рекомендовано внести (у разі необхідності) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9, 10 чи більш пізній годині. Зокрема, встановити початок роботи о 10 або більш пізній годині суб'єктам господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної діяльності:

  • оптова та роздрібна торгівля;
  • ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;
  • поштова та кур'єрська діяльність;
  • тимчасове розміщування та організація харчування;
  • страхова діяльність;
  • освіта;
  • надання соціальної допомоги;
  • мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Відсутня заборона на роботу закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів тощо. Обмеження на їх роботу передбачені тільки в регіонах із значним поширенням COVID-19, де запроваджується посилення протиепідемічних заходів. З 22 червня немає й вимоги щодо самоізоляції осіб, які досягли 60-річного віку.

Іноземці та особи без громадянства (крім тих, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями, або осіб, які потребують додаткового захисту) не можуть в’їжджати в Україну без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією. Тож якщо чекаєте іноземного інвестора, не забудьте подбати про страховий поліс для нього.

На період дії карантину й надалі забороняється:

  • перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
     
  • перебувати на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
     
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації тощо.

     

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП