Роботодавці подають заяву на виплату лікарняних протягом 5 робочих днів


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
26.02.2021

Працівники, фізичні особи-підприємці, самозайняті особи, члени фермерських господарств в разі настання страхового випадку мають право на матеріальне забезпечення, страхові виплати, а також медико-соціальні послуги за кошти Фонду соціального страхування. ФСС компенсує для них втрачений заробіток за період лікування або відпустки по вагітності та пологах.

Для отримання допомоги по тимчасовій втраті працездатності або по вагітності та пологах працівник повинен передати лікарняний листок своєму роботодавцю. На підставі листка непрацездатності, відповідно до рішення Комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства (рішення приймається упродовж 10 календарних днів), роботодавцем оформлюється та подається до Фонду заява-розрахунок на виплату матеріального забезпечення працівнику - на це відведено до 5 робочих днів.

Саме від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем залежить дата фінансування лікарняних.

Після здійснення Фондом фінансування кошти надходять на рахунки роботодавців упродовж декількох банківських днів. Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФСС.

Строки подання заяви-розрахунку затверджено постановою правління Фонду соціального страхування  "Про затвердження Порядку фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів ФСС" від 19.07.2018 р. № 12. Граничні терміни встановлено правлінням Фонду з метою пришвидшити строки виплат допомог застрахованим особам та посилити їх соціальний захист.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП