Судові повістки у вигляді SMS-повідомлень


19.08.2020

Отримання судової повістки за допомогою СМС та інформування про ...У всіх місцевих та апеляційних загальних судах був запроваджений порядок надсилання судами учасникам судового процесу та кримінального провадження текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень. 

Для отримання тексту судової повістки в електронній формі за допомогою SMS-повідомлень учаснику судового процесу слід подати до суду відповідну заявку. В ній потрібно вказати номер мобільного телефону, на який і буде надсилатися SMS-повістка. Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду. Судова повістка додається до електронної обліково-статистичної картки справи як документ у справі, після чого автоматично доставляється у вигляді SMS-повідомлень на номер мобільного телефону учасника судового процесу. Результат доставки SMS-повістки автоматично розміщується у відповідному електронному реєстрі автоматизованої системи документообігу та долучається до матеріалів справи.

SMS-повідомлення від суду надходять до абонентів операторів Київстар, МТС, LIFE під коротким альфанумеричним ім'ям SUDPOVISTKA, до операторів PTOPLENET та Інтертелеком - під коротким номером 4116.

У випадку зміни номера мобільного телефону чи за наявності обставин, які перешкоджають отримання тексту судової повістки шляхом SMS-повідомлення, учасник судового процесу повинен невідкладно подати до суду заяву про зміну порядку здійснення судового виклику. І надалі повістки надсилатимуться в загальному порядку, тобто поштовим зв'язком або за новим номером телефону.

Джерело: Одеський апеляційний суд


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП