У «Дії» не відображається пенсійне посвідчення: у ПФУ пояснили, що робити


◦ Оплата праці
◦ Індексація і компенсація
44

26.07.2024


Пенсійний фонд України продовжує відповідати громадянам на запитання щодо виплат. Цього разу у ПФУ відповіли на таке запитання: «Я пенсіонер уже понад 15 років, але в «Дії» і досі не відображається моє пенсійне посвідчення. Чому?».

У відомстві зазначили, що відповідно до ст. 44 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» особам, яким призначено пенсію, органи Пенсійного фонду України видають пенсійні посвідчення.

Засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія» за допомогою мобільного додатка «Порталу Дія» може додатково формуватися відображення в електронній формі інформації, що міститься в пенсійному посвідченні. На сьогодні в «Дії» є пенсійні посвідчення, видані з 2014 року.

«Щоб ваше пенсійне посвідчення відображалось засобами порталу «Дія», необхідно подати до Пенсійного фонду України заяву про заміну пенсійного посвідчення», — заявили у ПФУ.

Подати заяву про оформлення / заміну пенсійного посвідчення можна до будь-якого зручного відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України або дистанційно – через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України чи за допомогою мобільного застосунку “Пенсійний фонд”.


Судово-юридична газета

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП