У Верховній Раді ініціюють запровадження економічної мобілізації


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
54

18.07.2024

Народні депутати розроблюють законопроєкт щодо запровадження економічної мобілізації паралельно з економічним бронюванням. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Зокрема, він пояснив, що в разі запровадження економічного бронювання не всі маленькі бізнеси матимуть змогу платити за своїх працівників, тож військові запропонували концепцію економічної мобілізації як додаток до ідеї економічного бронювання.

«Уявіть, що у вас є СТО. Це СТО не має фінансової можливості сплатити 20 тисяч гривень за одного працівника на місяць за бронь. Але воно має попит серед тих самих військових, які постійно лагодять свої машини. Тоді ми вводимо категорію "економічної мобілізації"», — зазначив депутат.

Д. Наталуха зауважив, що економічна мобілізація полягатиме в тому, щоб бізнес, який не має можливості платити за бронь працівника 20 тис. гривень податку, міг би надавати безплатно товар, роботу чи послугу, на які є попит серед військових, з аналогічною вартістю.

«Фактично це означає, що на суму вартості бронювання потрібно надати послуг на ту саму суму. Наприклад, ви хочете забронювати чотирьох працівників, це сума 80 тисяч гривень на місяць, тобто ви як власник бізнесу маєте укласти контракт з якоюсь бригадою на безкоштовні послуги в межах 80 тисяч гривень на місяць. І за це отримаєте право броні чотирьох працівників», — пояснив нардеп.

Концепція економічної мобілізації поки що в розробці, її поєднають в одному законопроєкті з економічним бронюванням, проте про терміни подання такого законопроєкту не йдеться.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП