Уряд подовжив адаптивний карантин до 31 жовтня


◦ Карантин
26.08.2020

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня. Таке рішення Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 26 серпня. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зауважив, що документ передбачає посилення низки обмежувальних заходів. 

Разом з карантином буде продовжено мораторій на податкові перевірки та застосування штрафів за податкові порушення (крім як в частині обігу спирту та ПДВ) та порушення у справлянні ЄСВ. Правда, Держпраці заявила, що перевірки з питань працевлаштування з 1 вересня будуть проводити.

Продовження карантину тягне за собою продовження виплати допомоги по частковому безробіттю. Нагадаємо, що відповідно до п. 3 Порядку надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 допомога по частковому безробіттю на період карантину надається центром зайнятості працівникам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію), в т.ч. тим, які в період карантину, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину отримують:
— плату часу простою
відповідно до ст. 113 КЗпП (крім періоду освоєння нового виробництва (продукції),
— перебувають у відпустці без збереження заробітної плати відповідно до п. 3-1 частини першої ст. 25 та ст. 26 Закону України «Про відпустки»,
у разі втрати ними частини заробітної плати або доходу внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності.
Допомога надаэться також фізичній особі — підприємцю, який є застрахованою особою (крім осіб, які отримують пенсію) та не отримує допомогу по частковому безробіттю на період карантину як працівник.

Працівники можуть продовжити чи взяти на час карантину відпустку або працювати дистанційно.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП