Уряд ухвалив постанову про спрощення документообігу


◦ Зміни в законодавстві
193

17.04.2024

Уряд спільно з Національним банком працює над удосконаленням шерингу документів, що значно спростить та пришвидшить документообіг для громадян в установах.

Після запуску мультишерингу українці зможуть через "Дію" ділитися копіями й даними не лише цифрових документів, а й довідок про доходи, ОК-5, ОК-7 за один раз у кілька кліків.

Це зробить шеринг комплексним та значно зекономить час як працівників компаній, так і клієнтів.

Зараз, щоб надіслати такий комплекс документів, потрібно спершу відправити копії цифрових документів через застосунок "Дія", а копії довідок надсилати окремо.

Мультишеринг дасть змогу відправляти копії всіх необхідних документів одночасно, а також автоматично заповнювати поля в електронних заявах і договорах даними з таких копій.

Мультишеринг зробить процес отримання послуг швидшим і зручнішим, скасує ксерокси, заповнення від руки й повторні підтвердження шерингу.

Щоб поділитися копіями документів, достатньо буде зробити кілька кліків у застосунку "Дія". Компанія надсилає запит, а клієнт підтверджує його за допомогою "Дія.Підпис", тож одразу бачить назву установи, перелік необхідних документів і розуміє, кому та які копії передає.


Урядовий портал

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП