Уряд затвердив каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад


◦ Бюджетна сфера
◦ Оплата праці
◦ Зміни в законодавстві
24.10.2023

На позачерговому засіданні уряду було ухвалено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році».

Цей акт було розроблено Національним агентством України з питань державної служби з метою забезпечення підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців з 1 січня 2024 року.

Постановою затверджується каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад, визначається алгоритм проведення класифікації посад державної служби, а також  державні органи зобов’язуються провести класифікацію посад державної служби у місячний строк.

Цей акт дасть змогу розпочати класифікацію посад державної служби в держаних органах як одного з ключових етапів підготовки до впровадження реформи системи оплати праці державних службовців.

Так, класифікація посад  дозволить запровадити систему визначення вартості посад – грейдинг.  Це дасть змогу враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи під час встановлення зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі – однакова робота має оплачуватись  на одному рівні у всій системі державного управління.

Такий єдиний підхід в оплаті праці передбачає прозору структуру заробітної плати. Він посилює роль посадового окладу та врегульовує граничні розміри премій. Кожен державний службовець має право на стабільну і прогнозовану зарплату, яка є результатом продуктивності роботи.


Джерело: Урядовий портал 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП