Уряд затвердив порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних


◦ Соціальне страхування
◦ Соціальна допомога по безробіттю
28.03.2023

Уряд затвердив Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних, який має стимулювати надання безробітним не тільки нових навичок, а й нового місця проживання. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 24 березня 2023 р.

«Новий порядок передбачає здійснення професійного навчання безробітних за принципом «гроші ходять за людиною». Безробітні зможуть самостійно обирати заклад освіти для проходження професійного навчання та в разі потреби місце проживання у період навчання. Впевнена, що це має позитивно вплинути на ринок праці і знизить кількість безробітних», — пояснила перший віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зарахування до закладів освіти та навчання в них, а також забезпечення місцем проживання здійснюватиметься на підставі сертифіката на навчання та сертифіката на проживання у період навчання.

Крім того, передбачено можливість вибору безробітним місця навчання у роботодавця безпосередньо на робочому місці за індивідуальною формою навчання або шляхом стажування. Це дасть змогу скоротити строки навчання і витрати на навчання, сприятиме працевлаштуванню безробітних та їх адаптації на робочому місці.

Ще одним нововведенням стало те, що роботодавцям надано можливість здійснювати попередній відбір безробітних, які виявили бажання пройти професійне навчання на робочому місці або навчатися за дуальною формою, перед отриманням ними сертифікатів на навчання.


Джерело: Урядовий портал

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП