Верховна Рада ухвалила нові правила бронювання військовозобов'язаних


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
◦ Зміни в законодавстві
04.11.2022

4 листопада 2022 р. Верховна Рада ухвалила в цілому довгоочікуваний закон (законопроєкт № 7687) про зміни в порядку бронювання військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Бронюванню підлягають військовозобов'язані:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливий період; на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень); 
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних сил України, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів; 
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Віднесення суб'єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України. Такі військовозобов'язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві. Кабмін може бронювати спеціалістів з підприємств, які не будуть підлягати мобілізації.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП