Внесено зміни до Порядку № 100


◦ Оплата праці
◦ Середній заробіток
◦ Зміни в законодавстві
02.09.2021

 Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мінекономіки повідомляє, що Уряд вдосконалив механізм обчислення середньої заробітної плати, що сприятиме спрощенню здійснення розрахунків для суб’єктів господарювання.

Відповідну постанову було ухвалено на засіданні Уряду 1 вересня.

Згідно з прийнятим рішенням під час обчислення середньої заробітної плати враховуватимуться премії та інші заохочувальні виплати за підсумками роботи за певний період у заробіток періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця їх нарахування.

«Діючий механізм обчислення середньої зарплати є досить складним в адмініструванні, особливо для підприємств, де працює багато працівників. Ухвалене рішення дозволить його спростити, а також сприятиме зменшенню кількості спірних ситуацій, що виникають при застосуванні діючого порядку», — прокоментувала заступниця міністра економіки України Світлана Глущенко.

Рішення Уряду також передбачає зобов'язання роботодавців здійснити перерахунок середнього заробітку працівникам за новими правилами в разі, якщо ними не було забезпечено перерахунок відповідних сум середньої заробітної плати з урахуванням премій та виплат за підсумками роботи за певний період згідно з правилами, що діяли з 12 грудня 2020 р.

Текст постанови ще не оприлюднено. Проєкт постанови — тут.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП