Законопроєкт № 5344 створює нові можливості для працевлаштування людей з інвалідністю


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
17.02.2023

Існуюча система працевлаштування осіб з інвалідністю, яка ґрунтується на квотному принципі та системі штрафних санкцій, не є ефективною. Внаслідок цього в Україні офіційно працевлаштовано лише 16 % осіб з інвалідністю, тоді як в Європі цей показник сягає понад 55 %. 

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповіла про новації законопроєкту № 5344, метою яких є забезпечення людей з інвалідністю гідною працею. 

За її словами, розроблений Мінсоцполітики законопроєкт № 5344 вже перебуває на розгляді в парламенті. Обговорення у першому читанні можна очікувати до кінця лютого, а в цілому – у другому кварталі 2023 року.

«Насамперед законопроєкт № 5344 покликаний збільшити інклюзію в суспільстві, зробити умови рівними для всіх. Бо сьогодні маємо ситуацію, коли переважно у приватному бізнесі діє квота для працевлаштування людей з інвалідністю. І якщо вона не виконана, приватний сектор сплачує раз на рік так звану адміністративну господарську санкцію. І є вже дуже багато випадків її обходу і несплати, роботодавці бояться працевлаштовувати людей з інвалідністю, бо не знають, як це робити, немає системного супроводу і допомоги, щоб адаптувати таку людину в колективі», – пояснила очільниця Міністерства соціальної політики. 

Законопроєкт № 5344 передбачає скасування цієї практики і пропонує три варіанти для роботодавців: 

  • платити безумовний цільовий внесок на підтримку працевлаштування людей з інвалідністю; 
  • самому брати людей з інвалідністю на роботу та отримувати підтримку; 
  • купувати продукт у соціальних підприємств, які вже працевлаштували 50 і більше відсотків людей з інвалідністю.

Таким чином, акцент робиться на забезпеченні гідних умов роботи для людей з інвалідністю, накопиченні ресурсу і розширенні підтримки соцпідприємств. 

Ще однією проблемою, яку вирішує законопроєкт № 5344, є неможливість підтримки державою підприємців, які наймають людей з інвалідністю, але їх  засновниками не є громадські організації.

«Сьогодні, за законом, підтримка від держави можлива, лише якщо засновником є громадська організація. Тож ми знімаємо це обмеження і кажемо: будь-який роботодавець, який наймає 50 і більше людей з інвалідністю у свій штат, може розраховувати на підтримку, на пільги. Соціально орієнтований бізнес створюватиме нові, соціально захищені робочі місця», – наголосила Оксана Жолнович. 

Вона додала, що під час розробки законопроєкту та створення нових послуг було вивчено і позитивний закордонний досвід, зокрема Польщі. 

Соціальний супровід закуповуватиметься як послуга у громадських організацій, у компаній-надавачів та у приватних агентств зайнятості. Для цього держава формує спеціальний фонд коштів, які спрямовуватимуться виключно на підтримку працевлаштування людей з інвалідністю. Вже сформовано стандарт і вимоги до критеріїв та освітніх компетенцій людей, які надаватимуть супровід. 

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП