Законопроєкт щодо змін в е-трудових та скасування форми № 10-ПОІ прийнято за основу


◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
17.08.2022

16 серпня ВРУ прийняла за основу законопроєкт №7433 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон про ЄСВ) та деяких інших законів України щодо захисту прав фізичних осіб під час воєнного стану та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю.

Законопроєктом пропонується внести такі зміни:

  • до частини першої ст. 17 Закону про ЄСВ, зокрема, в частині, що стосується передачі інформації з Державного реєстру на запити Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю;
     
  • до частини другої ст. 20 Закону про ЄСВ. Згідно з ними, з метою обліку в електронній формі відомостей про трудову діяльність працівника, страхувальником або представником страхувальника, якому керівним органом страхувальника делеговані відповідні повноваження, подаються відомості про працівника щодо переміщення з одного структурного підрозділу до іншого або переведення на іншу постійну посаду чи роботу, звільнення, поновлення на роботі, призупинення/відновлення дії трудового договору, а також про присвоєння, зміну або позбавлення рангу, розряду, класу, звання, категорії, складання присяги, стажування, навчання, належності або неналежності осіб, які працюють, забезпечують себе роботою самостійно або навчаються, до членів професійних спілок та інші відомості. 

    Вказані відомості подаються через вебпортал електронних послуг ПФУ в електронній формі, з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», у разі їх відсутності в реєстрі застрахованих осіб, а також у разі зміни або уточнення вказаних відомостей.

Для ФОП, в тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, членів фермерського господарства, які не сплачували страхові внески в період дії воєнного стану в Україні на підставі п. 9-19 – 9-23 розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ, такий період включається до страхового стажу та вважається, що страхові суми було сплачено в розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП