Уряд затвердив порядок сплати штрафів за порушення вимог до реклами вакансій


◦ Трудовi вiдносини
◦ Прийняття на роботу
◦ Зміни в законодавстві
09.08.2022

Постановою КМУ від 05.08.2022 р. № 863 затверджено Порядок сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог Закону України «Про рекламу» щодо реклами послуг із працевлаштування.

Порядок визначає процедуру сплати рекламодавцями до державного бюджету штрафів за порушення вимог ст. 24-1 Закону України «Про рекламу» щодо реклами послуг із працевлаштування.

Кошти стягуються з рекламодавця за таким алгоритмом:

  • Державна служба України з питань праці готує розпорядчий документ про накладення штрафу на підставі акту перевірки та надсилає його рекламодавцю;
  • Санкція сплачується рекламодавцем у державний бюджет за місцем його реєстрації протягом 15 днів з дня отримання документа від Держпраці.

Порушник також має право звернутися до Держпраці або суду щодо оскарження рішення про штраф.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 24-1 Закону України «Про рекламу» забороняється в рекламі про вакансії (прийняття на роботу) висувати вимоги за ознаками раси, кольору шкіри, віку, статі, стану здоров'я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сексуальної орієнтації, політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших громадських об'єднаннях, етнічного та соціального походження, сімейного та майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками, не пов'язаними з характером роботи або умовами її виконання.

У разі порушення цих вимог передбачений штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (65 тис. грн).
 

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП