Час військової служби включено в Порядок № 1266 до поважних причин


◦ Оплата праці
◦ Середній заробіток
◦ Допомога по тимчасовій непрацездатності
06.06.2023

Ми вже анонсували ці зміни.

Постановою від 02.06.2023 р. № 561 уряд вніс зміни до п. 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

До поважних причин, що виключаються з розрахункового періоду, належить період, протягом якого працівник проходив строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або проходив військову службу за контрактом, зокрема шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, і за ним не зберігався роботодавцем середній заробіток за такий період.

Постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування. Тому вже нараховані «лікарняні» перераховувати не потрібно. Якщо підприємство самостійно зберігало за такими працівниками середній заробіток чи проводило інші виплати, на які нараховувало ЄСВ, то вони враховуються під час обчислення «лікарняних» і період служби із розрахункового не виключається. Але нагадаємо, що йдеться про оплату «лікарняних» після демобілізації. Під час проходження працівником військової служби час тимчасової непрацездатності оплачує військова частина.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП