Чи потрібно подавати звіт про працівників, заброньованих через «Дію»


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
◦ Звітність
2331

08.09.2024

Мінекономіки у листі від 29.08.2024 р. № 2704-20/64638-09 надало роз'яснення щодо звітування про працівників,  заброньованих через «Дію».

У ньому вказано, що п. 14 Порядку бронювання зобов'язує органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації складати щокварталу звіт про чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані саме згідно з Порядком № 76.

Звіт подають станом на 1 число місяця, що настає за звітним кварталом за формою з додатка 6 до Порядку № 76.

У примітках 2 та 3 до вищезгаданого звіту вказано таке:

  • у таблиці не зазначається чисельність військовозобов'язаних, заброньованих відповідно до переліків посад і професій військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, затверджених Розпорядженням №493;
  • у графі «Чисельність військовозобов'язаних, які заброньовані» зазначається чисельність військовозобов'язаних, яким видано витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаного.

На підставі цих норм Мінекономіки зробило такий висновок: оскільки під час бронювання через портал "Дія" витягів з наказу Мінекономіки не видають, то й до указаного звіту вони не мають потрапляти.

Насамкінець у роз'ясненні йдеться про те, хто має подавати звіт. Згідно із додатком 6, він подається до 10 числа місяця, що настає за звітним кварталом:

  • підприємствами, установами та організаціями, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт, надання послуг, необхідних для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань – до Міноборони, СБУ або Мінстратегпрому;
  • підприємствами, установами та організаціями, які визначені критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період – до центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування та/або реалізує державну політику у відповідній сфері, відповідної обласної чи Київської міської держадміністрації (військової адміністрації у разі її утворення), Секретаріату КМУ, оргаів, які здійснюють управління державним майном, що забезпечує діяльність Президента, ВР чи КМУ.
     

Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП