Чотири умови для видачі паперових лікарняних


◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
12.10.2021

З 1 жовтня Україна перейшла на електронні лікарняні, однак у чотирьох випадках листки непрацездатності продовжать видавати у паперовому вигляді до 1 лютого 2022 року.

Як повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я, паперові листки непрацездатності видаватимуться до 1 лютого 2022 року лише у визначених випадках, якщо:

  • листок непрацездатності, який було видано в паперовій формі до 1 жовтня 2021 року, потрібно продовжити чи закрити;
  • сплив час (сім днів), протягом якого лікар може внести зміни до медичного висновку про тимчасову непрацездатність в Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я. У такому випадку рішення про видачу листка непрацездатності приймає лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я, а за її відсутності — головний лікар закладу;
  • у зв’язку з усиновленням дитини протягом двох місяців з дати народження, зазначеної у свідоцтві про народження. Листок непрацездатності видається на підставі рішення суду про усиновлення та цього свідоцтва про народження;
  • виникнуть технічні проблеми при передачі даних, які призводять до неможливості формування електронного листка непрацездатності протягом понад семи днів з дати створення медичного висновку про тимчасову непрацездатність до усунення таких проблем.

Нагадаємо, що електронні лікарняні, зокрема, звільняють працівників від надання роботодавцям листків непрацездатності. Тепер працівникам достатньо лише повідомити своїх роботодавців про відкритий лікарняний, а всю необхідну інформацію роботодавець бачить у своєму електронному кабінеті страхувальника на порталі Пенсійного фонду України.


 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП