Депутати планують внести зміни до правил надання відпусток для догляду за дитиною


◦ Час відпочинку
◦ Відпустки
◦ Соціальні відпустки
◦ Відпустка для догляду за дитиною
◦ Зміни в законодавстві
◦ Перспективні проєкти
15.02.2023

15 лютого на сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт 9018 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері соціальних відпусток.

За пояснювальною запискою до законопроєкту, планується  забезпечити індивідуальне право кожного з батьків дитини безперешкодно отримувати соціальні відпустки.

Так, з метою приведення законодавства України до стандартів ЄС виникає необхідність про надання однакового права батькам на отримання відпустки без збереження заробітної плати для піклування та нагляду за дитиною, у разі якщо дитина потребує домашнього догляду — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною восьмирічного віку.
 

Законопроєктом № 9018 пропонується:

  • надати визначення поняттям «одинока матір», «одинокий батько»;
  • забезпечити надання за бажанням матері, батька дитини відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Така відпустка може бути використана батьками одночасно, при цьому із загального трирічного строку тривалість одночасного перебування у відпустці обох батьків не може бути більшою від 4 місяців;
  • встановити, якщо дитина потребує домашнього догляду,  матері, батьку дитини в обов’язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, зазначеною у медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною восьмирічного віку.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП