Держпраці вважає, що часта зміна податкової адреси може бути підставою для перешкод у проведенні перевірки


◦ Перевірки та відповідальність
◦ Перевірки Держпраці
19.02.2021

Держпраці повідомила про судову справу із товариством, яке оскаржувало наказ обласного управління Держпраці про інспекційне відвідування з питань додержання законодавства про працю, акт та постанову про накладення штрафу.

Інспектори праці намагалися встановити факт наявності трудових відносин і саме тому прийшли на АЗС, яка належить товариству, з інспекційним відвідуванням. Однак на вимогу інспектора жодних документів не надали. Тож було складено акт про неможливість провести інспекційне відвідування. Як результат — штраф у розмірі 417 300 грн.

Не погодившись із цим, товариство оскаржило до суду рішення органу Держпраці. У першій інстанції товариству вдалося виграти справу у зв’язку з тим, що місцезнаходження цієї юрособи зареєстроване за іншою адресою, тобто документ Управління Держпраці направлявся не за адресою позивача.

Проте апеляційний суд з відкритої інформації з інтернету встановив, що відповідно до історії змін інформації у ЄДР у період з квітня 2019 р. до 18 листопада 2019 р. товариство містилося за адресою, на яку надсилало документи Управління Держпраці. Таким чином, для уникнення інспекційного відвідування товариство змінювало свою юридичну адресу, що створювало перешкоди в діяльності посадових осіб Управління Держпраці.

Оскільки зміна адреси та ненадання документів на вимогу інспекторів відбулися вже в ході інспекційного відвідування, то докази того, що товариство повідомляло про ці зміни, у контролюючого органу відсутні. Тому суд апеляційної інстанції встановив, що товариство як об’єкт відвідування створило перешкоди в діяльності інспектора праці.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП