Доходи військовослужбовців нe оподатковуватимуть військовим збором


◦ Облік та оподаткування
◦ ПДФО та ВЗ
20.03.2023

Військовим збором нe оподатковуватимуть доходи військовослужбовців на період їх безпосередньої участі у відсічі та стримуванні збройної агресії РФ. Кабінет Міністрів України врегулював питання підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану по відсічі та стримуванню збройної агресії РФ для застосування пільги з оподатковування військовим збором.

Відповідні зміни до постанови КМУ від 30.12.2015 р. № 1161 на виконання Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану» були внесені 17 березня.

У новій редакції постанови тепер визначено підстави для застосування пільги з оподаткування військовим збором грошового забезпечення осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану по відсічі та стримуванню збройної агресії РФ. А саме витяги (копії) з наказів командирів (начальників) про виплату додаткової винагороди, що передбачена законодавством для осіб, які беруть безпосередню участь у зазначених заходах.

Від редакції. Йдеться про оподаткування доходів військовими частинами, а не роботодавцями. Тому якщо роботодавець виплачує мобілізованому працівнику якісь доходи за самостійним рішенням, їх слід оподатковувати військовим збором на умовах, визначених ПКУ.


Джерело: Урядовий портал

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП