Електронне бронювання військовозобовʼязаних: сервіс запрацював на порталі "Дія"


◦ Військовий облік. Військова служба
◦ Бронювання
32

17.07.2024

Один із найочікуваніших сервісів — електронне бронювання вже в "Дії".

Відтепер керівники критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал "Дія".

«Ключова мета запровадження бронювання через Дію — максимально пришвидшити процес, зробивши його автоматизованим й, наскільки це можливо, скоротити час очікування. Як показало попереднє тестування, забронювати працівника через Дію можна приблизно за годину. Вся необхідна інформація буде доступною в керівника в його електронному кабінеті. Для працівника, який отримав бронювання, інформація оновиться в його застосунку Резерв+. Ті, хто хоче отримати паперову версію підтвердження бронювання, також матиме таку можливість», — розповіла перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко

Сервіс прискорює процес бронювання до години, усуває людський фактор та зменшує навантаження на працівників міністерств. Раніше інформація щодо бронювання військовозобовʼязаних українців перевірялась вручну, іноді це тривало тижнями.

Як працює бронювання на порталі "Дія":

  1. Керівник компанії на порталі "Дія" списки військовозобов’язаних співробітників на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом.
  2. Система автоматично перевірить, чи людина працевлаштована офіційно і чи є дані в реєстрі Оберіг.
  3. "Дія" надішле сповіщення керівнику про результат розгляду протягом доби.

Якщо рішення позитивне, інформація про бронювання співробітника зʼявляється в застосунку "Резерв+". З цього моменту він вважається заброньованим. Згодом витяг про бронювання можна буде завантажити на порталі "Дія" й за потреби роздрукувати.

«Електронне бронювання через портал "Дія" доступне для підприємств та установ, які є критично важливими. Послуга працює в кілька кліків, а результату слід чекати не довше години. У цьому сервісі ми автоматизували всі процеси, які можна автоматизувати, щоб пришвидшити оформлення бронювання й не витрачати час на збір документів чи походи до держорганів. Цифровізація процесу усуває людський фактор, адже всі дані перевіряються автоматично, а керівник у режимі реального часу розуміє, кого забронювали, а кого ні і яка причина відмови», — зазначив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації.

Перед запуском сервісу відбулося закрите бета-тестування, під час якого компанії забронювали 929 працівників.

«Раніше бронювання було доволі заплутаним. А через втрату даних  доводилося подавати людей наново. Нова послуга без людського фактору на порталі "Дія" зробить бронювання швидким і прозорим. Результат автоматично відображатиметься в застосунку Резерв+», — зазначила заступник міністра оборони Катерина Черногоренко.
 

Деталі процесу бронювання дивіться на порталі "Дія" у відео.

Возможно, это изображение текст


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП