Електронний листок непрацездатності вже на фінішній прямій


◦ Кадрове діловодство
◦ Електронна документація
◦ Соціальне страхування
◦ Тимчасова непрацездатність
◦ Листок непрацездатності
02.04.2020

Фонд соціального страхування України повідомляє, що спільно з Пенсійним фондом України ним виконано всі необхідні дії щодо запуску Електронного реєстру листків непрацездатності. Зокрема:

— затверджено Протокол про інформаційну взаємодію між Пенсійним фондом України та Фондом соціального страхування України щодо ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього;

— здійснено тестовий обмін інформацією щодо електронних листків непрацездатності;

Пенсійним фондом створено електронні кабінети закладів охорони здоров'я (лікарів), страхувальників (роботодавців) і застрахованих осіб.

Реєстр складається із записів про тимчасову непрацездатність, що створюються автоматично програмними засобами на підставі отриманої інформації. Кожен запис включає відомості про тимчасово непрацездатну особу, унікальний номер випадку непрацездатності, номер, дату (час) реєстрації медичного висновку в електронній системі охорони здоров’я, причину та період непрацездатності, призначений режим лікування, відомості про лікаря, заклад охорони здоров’я та ін.

Листок непрацездатності реєструється на підставі створеного лікарем через вебінтерфейс медичного висновку, який засвідчує тимчасову непрацездатність. Кожен листок непрацездатності має унікальний реєстраційний номер, що формується та присвоюється автоматично.

Роботодавець через електронний кабінет може отримати інформацію про тимчасову втрату працездатності своїх працівників. На підставі зазначених даних страхувальником (роботодавцем) до Фонду соціального страхування України подається заява-розрахунок, за якою ФССУ здійснює виплати матеріального забезпечення (оплата за листками непрацездатності, допомога по вагітності та пологах).

Міжвідомча робоча група за участю, зокрема, представників Міністерства соціальної політики України, ФССУ, Пенсійного фонду спільно напрацювала проєкт Порядку видачі та продовження електронних листків непрацездатності. Система готова до дослідної експлуатації. Очікується наказ Міністерства охорони здоров’я України.

 

Додамо, що в журналі «Заробітна плата» № 4/2020, коментуючи постанову КМУ від 03.03.2020 р. № 159 про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності, повідомлялося, що вже на той час роботодавці могли зайти на вебпортал ПФУ та в розділі «Відкриті сервіси Веб-порталу» у вкладці «Листки непрацездатності» ознайомитися з інформацією, яка в цілому дає змогу зрозуміти, як все це має функціонувати. Зокрема, листки непрацездатності, видані працівнику, можна знайти за його ідентифікаційним кодом.


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП