Як бути щасливим на робочому місці


◦ Трудовi вiдносини
◦ Персонал
08.12.2023

Як бути щасливим на робочому місці? Це запитання ставить собі чи не кожна людина. Все більше уваги, зусиль та ресурсів роботодавці мають приділяти для підвищення рівня щастя своїх працівників.

Зрештою, переваги очевидні: щасливі працівники насолоджуються тим, що вони роблять, і працюють старанніше та наполегливіше. Більше уваги приділяють своїм посадовим обов’язкам. Намагаються виконати їх якомога якісніше та креативніше. Виконання монотонної роботи, без перерв, довгий час зменшує рівень продуктивності людини, тому значна увага має бути приділена відпочинку та розвантаженню працівників на робочому місці, завдяки чому зникають думки про звільнення чи взагалі суїцидальні настрої, бо внутрішній (психічний) стан людини може бути надзвичайно крихким механізмом.

Що можна зробити, щоб підвищити рівень щастя на роботі

Однією з рушійних сил є визначення цілей і робота над їх досягненням, адже ціль – це потужний інструмент для мотивації як окремих працівників, так і всього колективу.

Для підвищення загального рівня щастя наступною дією є підвищення внутрішньої мотивації. Одним із прикладів мотивації співробітників є взаємодія з підлеглими. Це необхідно, щоб відстежити ступінь зацікавленості працівників у результатах праці. Основна частина керівників має невиразне уявлення про рівень мотивації у своєму колективі або не має його взагалі. Заповнюється цей пробіл звичайним спілкуванням з колективом. На заздалегідь запланованих зустрічах обговорюйте не лише робочі моменти, а й плани на майбутнє. Постарайтеся вникнути в те, що важливо для співробітників зараз, що рухає кожним і що перешкоджає прогресу.

Важливе також усвідомлення та використання сильних сторін співробітників. Знання сильних та слабких сторін своїх співробітників і пошук або створення можливостей для їх використання покращує продуктивність і психічне здоров’я колективу.

ДО УВАГИ!

Повідомляємо про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги у сфері повноважень Державної служби України з питань праці в рамках розширення реалізації проєкту щодо консультаційної підтримки в засобах масової інформації, на офіційних вебсайтах територіальних органів та сторінках у соціальних мережах є посилання на інформаційний портал у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці, а також на інформаційному порталі  https://pratsia.in.ua/

Корисні матеріали та ресурси до теми:


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП