Як платникам єдиного податку І і ІІ групи повідомити податкову про відпустку


◦ Час відпочинку
◦ Відпустки
◦ Соціальні відпустки
◦ Відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами
◦ Облік та оподаткування
◦ ЄСВ
22.09.2021

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують праці найманих осіб, звільняються від сплати ЄП протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Про це нагадують фахівці Головного управління ДПС у Харківській області.

Інформація про період щорічної відпустки й строки втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою в довільній формі, при цьому окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і строку втрати працездатності нормами ПКУ не передбачено.

Податківці нагадали, що платники єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Нарахування авансових внесків для платників ЄП першої та другої груп здійснюють контролюючі органи на підставі заяви такого платника про розмір обраної ставки єдиного податку, заяви про період щорічної відпустки та/або заяви про строк тимчасової втрати працездатності.

Тому для уникнення порушення терміну сплати авансових платежів податківці рекомендують подавати до контролюючого органу заяву про період щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву про строк втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подавати одразу після закінчення «лікарняного».

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП