Як подати скан-копію паперової трудової книжки


◦ Кадрове діловодство
◦ Трудова книжка
◦ Електронна документація
1762

23.11.2023

 10.06.2021 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 05.02.2021 р. № 1217-ІХ.

Роботодавець зобов’язаний надавати відомості про трудову діяльність найманих працівників в електронному форматі, робити записи про прийняття на роботу, переведення чи звільнення, строкову військову службу та інше.

Відомості про трудову діяльність може вносити як працівник, так і роботодавець. Згідно з вимогами, скан-копії трудової книжки мають бути кольоровими, чіткими та відображати всі реквізити документа. Заповнені сторінки мають бути у хронологічному порядку. Сканування необхідно здійснювати у форматі pdf або jpg. Розмір одного файлу не повинен перевищувати 1 мб. Обмеження щодо кількості файлів не встановлено.

Щоб подати скан-копії паперової трудової книжки та інших документів про стаж, страхувальник повинен здійснити такі кроки:

  • увійти до особистого кабінету на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за посиланням www.portal.pfu.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП);
     
  • у розділі «Комунікації з ПФУ» обрати сервіс «Відомості про трудову діяльність робітника»;
     
  • заповнити форму звернення (РНОКПП та П.І.Б. особи) — натиснути кнопку “Пошук”;
     
  • натиснути «Додати файл», обрати тип файлу та завантажити кольорову скан-копію трудової книжки;
     
  • підписати звернення за допомогою КЕП. Для цього обрати файл ключа та ввести пароль;
     
  • натиснути кнопку “Підписати та відправити до ПФУ”;
     
  • результати оцифрування відповідальною особою органу Пенсійного фонду України наданих скан-копій документів страхувальник може переглянути в закладці “Відомості про трудові відносини”, вказавши в меню пошуку РНОКПП працівника чи період надсилання трудової книжки.

Джерело: ПФУ

 


 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП