Як роботодавцю збільшити продуктивність на роботі


◦ Трудовi вiдносини
◦ Персонал
19.12.2023


Непросто підтримувати себе в тонусі, коли світ за нашим вікном руйнується. На жаль, у зв’язку з ситуацією в країні кожен серед нас зазнав травматичного досвіду. Більшість громадян напевно чули про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», яка сприяє розвитку піклування про ментальне здоров’я, допомагає українцям долати кризові ситуації.

В цей час держава, іноземні партнери, громадські та благодійні організації, волонтери та  інші йдуть пліч-о-пліч на шляху створення безбар’єрності, серед якої важливе місце посідає можливість отримання безоплатної психологічної допомоги, в тому числі на робочому місці.

Сьогодні як ніколи необхідно здійснити все, щоб полегшити, зробити життя якіснішим.

Завдяки підтримці Державної служби України з питань праці (територіальних управлінь) кожен роботодавець може підвищити ментальний добробут працівників. У вирі подій ми намагаємося і далі гармонійно функціонувати в суспільстві, на кшталт сімейних стосунків, дружніх, реалізовувати своє право на праці.

Для початку для створення психологічного безпечного робочого середовища, трансформування негативного досвіду осіб в зростання і власну стійкість, роботодавцю необхідно оцінити психосоціальні потреби співробітників. Такі потреби визначаються шляхом анонімного опитування працівників, аналізу травматизму, періодичності  тимчасової непрацездатності, відгулів, оцінкою взаємовідносин в колективі, стану виконання поточних завдань тощо.

Дізнавшись, що потребують працівники, який мікроклімат в колективі, роботодавець матиме змогу найкраще зрозуміти кожного та надати допомогу тим, хто цього потребує.
 

Запровадження психосоціальної підтримки на підприємстві сприятиме вирішенню першочергових проблем, пов’язаних зі стресом, допоможе кожному бути в ресурсному стані, а отже, плідно працювати задля нашого майбутнього.

Джерело: Східне міжрегіональне управління Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП