Які документи потрібні медпрацівникам-переселенцям для працевлаштування


◦ Воєнний стан
◦ Офіційні роз’яснення
30.05.2022

Урядовий портал зазначає, що в наслідок військової агресії РФ багато медиків втратили свої робочі місця та вимушені шукати нові можливості працевлаштуватися в безпечніших регіонах. 

Міністерство охорони здоров'я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзаклади інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Ідеться про питання тимчасового залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я, яке врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про облік та табелювання медичних працівників, які надають медичну допомогу поза основним місцем роботи в період воєнного стану на території України» від 04.03.2022 р. № 414.

Порядок працевлаштування в іншому закладі охорони здоров’я для внутрішньо переміщених медичних працівників такий же самий, як і в разі звичайного працевлаштування. Тобто медик має подати пакет документів, що складається з:

  • паспорта або ID-картки — документа, що засвідчує особу;
  • ідентифікаційного номера;
  • документа, що підтверджує освіту та професійну кваліфікацію (диплом, сертифікат лікаря-спеціаліста, посвідчення про кваліфікаційну категорію);
  • документа, що підтверджує професійний стаж (трудова книжка);
  • заяви з проханням про прийняття на роботу.

За наявності кандидат може також подати інші додаткові документи.

Під час війни, якщо особа загубила документи або якщо немає можливості їх забрати чи отримати, то відповідно до ст. 14-1 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» документ, що містить безконтактний електронний носій (ID-картка), та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, які сформовані в сервісі «Дія», мають таку ж юридичну силу, що й звичайні паперові оригінали. Тому в разі втрати паспорта варто використовувати мобільний застосунок «Дія».

Подати документи на оформлення ID-картки та закордонного паспорта, а також відновити втрачені документи можна в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Крім того, з 15 березня 2022 р. паспортні послуги знову доступні в підрозділах Державної міграційної служби, які розташовані в безпечних районах, де не ведуться активні бойові дії. Підрозділи ДМС відновлюють роботу з прийому та надання адміністративних послуг, зокрема документів для оформлення ID-картки, закордонного паспорта громадянина України, посвідок на постійне та тимчасове проживання.

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП