Які повістки видаватимуть в Україні з 1 серпня


◦ Військовий облік. Військова служба
3597

21.07.2023

Від 1 серпня в Україні будуть діяти нові правила мобілізації, проте багато українців не розуміють, як це вплине на видачу повісток.

Загалом в Україні є 4 види повісток. Проте, згідно з законом України, під час воєнного стану призов на строкову службу не відбувається, тому відповідних повісток не видають. Тож наразі в Україні діють 3 види повісток, а саме:

  • Повістка для уточнення даних. Її вручають для уточнення та оновлення інформації про склад сім'ї, стан здоров’я військовозобов'язаних, місце роботи тощо.
  • Повістка на проходження військово-лікарської комісії. Ця повістка за підписом начальника ТЦК зобов'язує пройти медичне обстеження. До повістки додається картка дослідження та медичного огляду військовозобов'язаного. Після медкомісії у цій картці буде вказаний висновок військово-лікарської комісії про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.
  • Мобілізаційне розпорядження. Ця повістка вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Ці види повісток залишаться і після 1 серпня. Проте зазначимо, що від того дня настануть певні зміни для солдатів строкової служби. Тепер вони за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.
 

Хто може вручати повістку

Передусім, повістки в Україні мають право вручати уповноважені представники ТЦК. Окрім них таке право мають виконавчі органи сільських, селищних, міських рад і керівники (голови) державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій – проте всі вони можуть це зробити лише в тому випадку, якщо отримали відповідне розпорядження від ТЦК.


Джерело: 24 канал

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП