За якою посадою сумісник має проходити медогляд


◦ Трудовi вiдносини
◦ Заміна відсутнього працівника
◦ Сумісництво. Суміщення
◦ Охорона праці
◦ Медичні огляди працівників
29.08.2023


Суміщення – це виконання працівником на тому самому підприємстві водночас зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткових функцій за іншою професією (посадою) або обов’язків тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи в робочий час без зміни його тривалості.

Проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, медогляди осіб віком до 21 року, визначає Порядок, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 р. № 246.

За чинним законодавством роботодавець організовує проведення лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях працівників з метою визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду, і подає ці дані відповідному територіальному органу Держпраці.

Посадові особи територіального органу Держпраці за участю представника первинної профспілкової організації або уповноваженої працівниками особи підприємства визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду та складають Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду.

При визначенні категорій працівників, якщо на робочих місцях, на яких працівник виконує роботи як за основною професією (посадою), так і за суміщенням, підтверджені шкідливі та (або) важкі умови праці та (або) роботи, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд, то ці професії (посади) вносяться в Акт визначення категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичним оглядам.

У такому випадку працівнику необхідно проводити медичний огляд за двома професіями (посадами).


Джерело: Північно-Східне міжрегіональне управління Держпраці

 


Відділ передплати
0 800 214 008

ПЕРЕДПЛАТА

за найкращими умовами звертайтесь у відділ передплати

0 800 214 008

або заходьте в

МАГАЗИН

«ЗАПИТАННЯ — ВІДПОВІДЬ»

Безкоштовна пряма телефонна лінія для передплатників

0 800 214 009
044 581 57 07

Пн-Пт з 10:00 до 15:00

ДЕМО ДОСТУП